Ученическите униформи не премахват индивидуалността. Характерът на отделният ученик е във фокуса. Децата блестят заради това което са, а не как изглеждат!

Продължават дебатите дали учениците трябва да носят униформи. Въпреки това, когато четете за училищата по света, голям процент от анкетираните поддържат униформите в училищата. Много от училищата са съгласни, че униформите помагат да се премахнат икономическите бариери, да се изгради чувство на за общност и да се намалят случаите на тормоз между учениците.

Нашата марка е основан на подобни убеждения, че децата трябва да показват своята индивидуалност, чрез  общуване и чувството за принадлежност към своята общност, а не чрез материалното изражение на облеклото. Това премахва и икономическите бариери, които за съжаление още са причина за тормоз сред учениците.
Униформите дават спокойствие както на децата, така и на родителите от стресът всяка учебна година, сезони и сутрин какво да бъде облеклото за училище.

Вярваме, че учениците трябва да се фокусират върху това, което учат, а не върху това което носят.

  • Ученическите униформи насърчават учението.
  • Ученическите униформи подхранват чувството за равенство. Нездравословните конкурентни чувства към външния вид намаляват. Учениците могат да се открояват заради характера си, а не заради дрехите си.
  • Ученическите униформи насърчават усещането за общност. В Cool School Uniforms вярваме, че униформата в училище трябва да допълва културата на обучение. Когато учениците носят униформа, те се чувстват общност. Те са екип, които работи заедно за успех в класната стая и живота.
  • Ученическите униформи улесняват подготовката за училище.

Една от най-добрите причини за униформите в училище?

Няма повече губене на време и нерешителност, какво да облека сутрин, същевременно насърчават самодисциплината!

  • Ученическите униформи подобряват безопастноста. Разпознаването на ученици от дадено училище е улеснение за персонала и другите ученици. Нарушителите могат да бъдат идентифицирани веднага от училищната общност.
  • Ученическите униформи не премахват индивидуалността. Характерът на отделният ученик е във фокуса. Децата блестят заради това което са, а не как изглеждат!
  • Ученическите униформи са по-достъпни. Вече не е нужно да купувате всичко наведнъж. Нашите униформи са специално създадени да издържат на многократно пране и износване. Като цяло нашите семейства спестяват пари с униформи, като не се налага да са в крак с най-новите модни тенденции.
  • Родителите и учителите подкрепят униформите в училище.

Администраторите и учителите са категорично за училищните униформи в Българските училища.

Повечето родители казват, че обичат удобството на училищните униформи и могат да кажат, че учениците имат повече увереност като ги носят.

Разработихме стандарт на обличане, който е надежден за всички. Искаме да помогнем на нашите деца да избегнат проблеми свързани със неувереността.

Неправилно подбраните тоалети остават в миналото, когато има стандарт!